«Στις εθνικές εκλογές ο προοδευτικός κόσμος θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ»Η μάχη των εθνικών εκλογών είναι ανοιχτή, εκτίμησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές προκάλεσε σοκ σε μεγάλο τμήμα του προοδευτικού κόσμου, που τώρα «θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ακόμα ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν προδικάζει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, καθώς «ήταν μια διαφορετική κάλπη με άλλα χαρακτηριστικά». Τόνισε επίσης ότι δεν ηττήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί η ψήφος των ευρω-εκλογών είχε και άλλα χαρακτηριστικά λόγω της χαλαρής ψήφου αλλά και γιατί κάποιοι ψηφοφόροι ψήφισαν με μεγαλύτερη ευκολία άλλα κόμματα».

Εκτίμησε ότι βοήθησε η Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μάλιστα – όπως είπε – θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα, ενώ απέρριψε τα περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο υπογράμμισε ότι εν όψει των εθνικών εκλογών θα πρέπει να στραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις «και προς τα αριστερά του και προς τα δεξιά του».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 16:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει