Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης ο Ερντογάν

Εν μέσω της έντασης που έχει προκληθεί στην ανατολική Μεσόγειο λόγω της κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και των πρόσφατων επεισοδίων στην Αίγυπτο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχωρεί αύριο για τριήμερη περιοδεία στις χώρες της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης.

Ο τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί διαδοχικά την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει η Τουρκία τη θέση της στον μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά από τις αραβικές εξεγέρσεις, οι οποίες την ανάγκασαν να επανεξετάσει την εξωτερική πολιτική της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία αύριο Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στην Αίγυπτο εδώ και 15 χρόνια, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις του.

Ο Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στην Αίγυπτο με τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου Χουσέιν Ταντάουι, τον πρωθυπουργό Εσάμ Σαράφ καθώς και με εκπροσώπους του κινήματος που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει