Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στον ουρανό τον έψαχναν στη γη τον βρήκαν

Στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής συνελήφθη ένας 48χρονος Ρώσος, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Περού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κολομβία.

Ο δράστης και η σύζυγός του είχαν φτάσει στη Χαλκιδική στις 16 Αυγούστου για τις διακοπές τους, γεγονός που έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Μετά από αξιοποίηση του διεθνούς δικτύου πληροφοριών και μετά από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 48χρονου.

Ο συλληφθείς υπήρξε κατά το παρελθόν παρελθόν μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε σε Περού και Κολομβία και είχε ως αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων από την Ιορδανία, με τελικό προορισμό την Κολομβία.

Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, ακολουθώντας την παραπάνω «διαδρομή», υπολογίζεται ότι διακίνησαν παράνομα πάνω από 10.000 πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ (kalashnikov).

Για αδικήματα σε βάρος του κράτους τους και της εθνικής ασφάλειας και για αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο τις εξωτερικές σχέσεις του κράτους τους κατηγορείται από τις περουβιανές αρχές ο Ρώσος πολίτης. Οι πληροφορίες από τις ξένες αρχές συντείνουν περισσότερο προς την εκδοχή ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ίσως προμήθευε όπλα σε ομάδες, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής εξουσίας στην Κολομβία.

Παρόλο που ο τόπος μόνιμης διαμονής του συλληφθέντος δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, ωστόσο το ρωσικό διαβατήριό του είχε εκδοθεί πρόσφατα, γεγονός που αναδεικνύει ως πιθανότερη χώρα κατοικίας τη Ρωσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει