Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στουρνάρας: Κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες τόσο σε κυπριακές όσο και σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. «Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη», συμπλήρωσε.

«Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει», ανάφερε.

«Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει