Στους 631 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 19:28

Συνεχίζεται η δραματική αύξηση των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς σήμερα Τρίτη καταγράφηκαν 168 νέοι θάνατοι από τον ιό. 

Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό ημέρας από την αρχή της επιδημίας στην Ιταλία και οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει στους 631 από 463 που ήταν χθες. 

Τα συνολικά κρούσματα πλέον ανέρχονται σε 10.149 από 9.172, αφού καταγράφηκαν 977 νέα, ενώ συνολικά έχουν θεραπευτεί 1.004 άνθρωποι. 

Η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε «εθνική καραντίνα» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, που οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα μέτρα της Ιταλίας λόγω του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουν οι συνήθειες των κατοίκων για να περιοριστεί η θνησιμότητα από τον ιό και να μειωθούν τα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει δεχτεί τόσο ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

«Δεν θα υπάρχει πια κόκκινη περιοχή, αλλά μία προστατευόμενη Ιταλία. Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ακόμα: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατευτούν οι ασθενέστεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 19:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει