Στο έλεος του κορωνοϊού η Ιταλία

Δραματική αύξηση θανάτων από τον κορωνοϊό σημειώθηκε για ακόμα μία φορά στην Ιταλία, καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε από 366 σε 463 τη Δευτέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Ιταλία είναι η πιο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται στα 9.172 από τα 7.375 που είχαν καταγραφεί την Κυριακή. Η χώρα έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε διάταγμα που περιορίζει τα ταξίδια των ανθρώπων που ζουν στη Λομβαρδία, όπου υπήρξαν οι περισσότερες περιπτώσεις, και σε δεκατέσσερις άλλες βόρειες επαρχίες.

Τουλάχιστον 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, με περιορισμούς στις μετακινήσεις να είναι σε ισχύ μέχρι τις 3 Απριλίου. Ακόμα και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πληγεί από τη νόσο. Ο Ιταλός Αρχηγός του Στρατού Σαλβατόρε Φαρίνα διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα στο σπίτι του. Ο Αλμπέρτο Τσίριο, ο επικεφαλής της περιοχής του βορειοδυτικού Πεδεμοντίου, και ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο επικεφαλής της κεντρικής περιοχής του Λάτσιο, έχουν επίσης προσβληθεί από τον ιό.

Οι νεκροί στην Ευρώπη ξεπέρασαν τους 500

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό, με τους 97 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του Covid-19, η Ιταλία, κατέγραψε 97 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που ανεβάζει στους 463 τους νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας: 463 στην Ιταλία, 21 στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 4 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε σήμερα τα 9.172 στην Ιταλία (+1.797 σε σύγκριση με την Κυριακή). Από αυτούς τους ασθενείς όμως, οι 724 θεωρούνται πλέον ιαθέντες. Αυτό σημαίνει ότι, αν εξαιρεθούν οι ιαθέντες και οι νεκροί, οι φορείς και οι ασθενείς είναι σήμερα 7.985. Από αυτούς, οι 5.049 νοσηλεύονται και οι 733 εξ αυτών στην εντατική. Οι υπόλοιποι 2.936 δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα περισσότερα θετικά κρούσματα στην Ιταλία βρίσκονται στη Λομβαρδία, συνολικά 5.469 και 333 θάνατοι. Ακολουθεί η Εμίλια-Ρομάνια (1.386 κρούσματα και 70 νεκροί) και το Βένετο (744 κρούσματα και 20 νεκροί).

Από τις αρχές της επιδημίας έχουν ελεγχθεί στην Ιταλία 53.826 άνθρωποι.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει