Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο Βόλο τον Αύγουστο οι καλύτεροι αθλητές πόλο από τις πέντε ηπείρους

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων, από 27 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2011, στα δημοτικά Κολυμβητήρια Βόλου “Ιάσων Ζηργάνος” και “Βασίλειος Πολύμερος”.

Δήμος Βόλου και Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας συνεργάζονται στενά για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, σε μια προσπάθεια να δικαιώσουν την τιμητική απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης να αναθέσει στο Βόλο ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 20 ομάδες χωρών από τις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων και η εθνική ομάδα Ελλάδας. Συνολικά, στο Βόλο αναμένονται 450 άτομα περίπου, αθλητές, προπονητές και συνοδοί ομάδων, από την Ευρώπη (Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο), την Αμερική (ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο), την Ασία (Ουζμπεκιστάν, Κουβέϊτ, Καζακστάν, Ιράν), την Αφρική (Αίγυπτος, Νότιος Αφρική) και την Ωκεανία (Αυστραλία).

Τα στελέχη του Δήμου Βόλου που έχουν αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ανά τομέα εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην καλή λειτουργία των δυο κολυμβητήριων, στην ασφάλεια των αθλητών -πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας-, στις μετακινήσεις των ομάδων από και προς τα ξενοδοχεία, καθώς επίσης και στην κινητοποίηση εθελοντών οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους περισσότερα από 120 άτομα και για το λόγο αυτό θα διανεμηθούν έντυπα αιτήσεων που θα συμπληρώσουν όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 24210 69885.

Την ερχόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των προετοιμασιών και θα παρουσιασθούν το λογότυπο, η μασκότ και ιστοσελίδα του Πρωταθλήματος.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 8:30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, με παρέλαση των ομάδων, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει