Στο εδώλιο 35χρονος που κατασκεύαζε αμφεταμίνες και προκάλεσε έκρηξη στο διαμέρισμά τουΚατηγορούμενος για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα αμφεταμίνης, καθώς και για την έκρηξη που σημειώθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Ροδίνι, θα λογοδοτήσει 35χρονος στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Ο 35χρονος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και σε άνθρωπο, κατηγορίες που του ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας, στο χώρο του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε.

Πιο συγκεκριμένα, από την αυτοψία που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, φιάλες χημείας, δύο αντλίες ενυδρείων, μία συσκευή παραγωγής αέρα (κομπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεμάτα όσο και άδεια ασετόν σε μεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισμένου.

Ειδικότερα βρέθηκαν, 5 γεμάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και 6 δοχεία μεταλλικά, εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια με ασετόν.


Επίσης οι αστυνομικοί αμέσως μετά την έκρηξη βρήκαν τους δύο διακόπτες των ματιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς, κάτι που υποδεικνύει ότι τα δύο μάτια φαίνεται ότι ήταν αναμμένα και πάνω σε δύο μάτια βρίσκονταν δύο κατσαρόλες, από τις οποίες λήφθηκε δείγμα του περιεχομένου τους για χημική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκρηξη που σημειώθηκε από τις 10.30 -11 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο διαμέρισμα που διέμενε ο 35χρονος στην οδό Τελχινών στο Ροδίνι, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα, καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του διαμερίσματος (πόρτες, παράθυρα) και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισμού. Επίσης δημιουργήθηκαν ρωγμές σε τμήματα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαμερίσματα τόσο στο ίδιο κτήριο όσο και σε διαμερίσματα γειτονικού κτηρίου.

Από την έκρηξη εξάλλου τραυματίστηκε και ο 35χρονος ένοικος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου συνεχίστηκε η νοσηλεία του (διασωληνωμένος με τραχιοστομία) στο Τμήμα πλαστικής – χειρουργικής – μικροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» λόγω των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν στο πρόσωπο και στα αυτιά του.

Αρνείται τις κατηγορίες

Πάντως ο 35χρονος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και αυτό είχε δηλώσει και απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη και Αλέξη Κούγια.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε ότι επρόκειτο να παρασκευάσει αμφεταμίνες. Ο ίδιος είχε πει πως στόχος του ήταν η παρασκευή «τροπίνης», ουσίας που χρησιμοποιείται ως αναβολικό και αυτό διότι αφενός απαγορεύεται η κυκλοφορία της και αφετέρου διότι ήθελε να γνωρίζει τι περιέχει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο καιρό αργότερα εκδόθηκε και το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον νόμο.

Πηγή: rodiaki,gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει