Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο μικροσκόπιο της Γ.Γ.Κ. 3 ασφαλιστικές εταιρείες

Πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (Γ.Γ.Κ.) σε ασφαλιστικές εταιρείες, για παραβίαση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή.

Τρεις πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, στον κλάδο Υγείας, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, έκαναν χρήση καταχρηστικών όρων και επέβαλαν το τελευταίο διάστημα αδικαιολόγητα μεγάλες αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των καταναλωτών.

Στο μικροσκόπιο της Γ.Γ.Κ. έχουν βρεθεί τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των τριών εταιρειών και αναμένεται η υπερασπιστική τους γραμμή. Στην περίπτωση που τα στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσουν, δείξουν ότι οι αυξήσεις δεν είναι παράτυπες, δεν θα προχωρήσει και η διαδικασία του προστίμου. Τα σχετικά υπομνήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, αναμένεται να υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η διαδικασία αξιολόγησης των παρατηρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

πηγή: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει