Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τοκογλύφοι και γραφεία «διεκπεραίωσης» δανείων

Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ εξετάζουν κάθε πληροφορία σχετική με θέματα τοκογλυφίας, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων στις οποίες φέρονται εμπλεκόμενα «γραφεία διεκπεραίωσης και προώθησης δανειακών υποθέσεων», αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός σημειώνει ότι το ΣΔΟΕ προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση των υποθέσεων τοκογλυφίας και επιβάλλει τις προβλεπόμενες, από τις ισχύουσες διατάξεις, κυρώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει, επίσης, ότι ήδη η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ασχολείται αυτό το χρονικό διάστημα με τον έλεγχο σχετικής υπόθεσης και προσθέτει ότι κατά το παρελθόν διερευνήθηκαν επιτυχώς αντίστοιχες υποθέσεις και οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, για το φαινόμενο της τοκογλυφίας και τις καταγγελίες προς το Συνήγορο του Καταναλωτή, που είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα και αφορούν στα γραφεία διεκπεραίωσης δανειακών υποθέσεων.

πηγή: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει