Στο Περιστέρι το 1ο Super Cup


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 16:52

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» θα διεξαχθεί το 1ο Super Cup, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 23 και στις 24 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Περιστερίου, δηλαδή στο κλειστό της οδού Κένεντι.

Η διοργάνωση θα έχει χαρακτήρα γιορτής και θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη… επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ μετά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ελέω κορονοϊού.

Στο 1o Super Cup θα συμμετάσχουν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών. Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση, που θα διενεργηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται: «Στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το 1ο Super Cup, ο νέος θεσμός που δημιουργεί ο ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ και της Basket League. Το κλειστό γυμναστήριο “Α. Παπανδρέου” είναι εδώ και 31 χρόνια έδρα του Περιστερίου, της μιας εκ των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στο 1ο Super Cup. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας

Στο νέο θεσμό του Super Cup συμμετέχουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας της Basket League της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς. Στόχος της θέσπισης της καινούργιας διοργάνωσης είναι να αποτελεί «γιορτή» του επαγγελματικού μπάσκετ με το οποίο θα γίνεται η ιδανική εκκίνηση της σεζόν!

Το 1ο Super Cup θα είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση του επαγγελματικού μπάσκετ μετά την διακοπή των διοργανώσεων του αθλήματος στις 12 Μαρτίου λόγω της πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπει η Πολιτεία για τις αθλητικές εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών αγώνων θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση, που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της κλήρωσης της Basket League 2020-2021».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 16:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει