Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Στο πλευρό» των εκπαιδευτικών το ΚΚΕ

Την πλήρη ετοιμότητα του ΚΚΕ «να πάρει μέρος και να στηρίξει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τους αγώνες των δασκάλων, πρώτα – πρώτα για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων, που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση των αναγκών της Παιδείας, της λειτουργίας των σχολείων, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων δασκάλων και όχι αυτό το αίσχος των ωρομίσθιων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για μισθούς ανθρώπινους», εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Όπως τόνισε η κα. Παπαρήγα: «Πάνω απ’ όλα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην εξελιχθεί το σχολείο σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ότι είναι, σε ένα σχολείο της αγοράς, όπου στο επίπεδο του ίδιου δήμου θα υπάρχουν δημόσια σχολεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας».

Τέλος πρόσθεσε ότι: «Πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε μια σειρά άμεσα μέτρα της κυβέρνησης που περνάνε στο χώρο της δημοτικής Παιδείας και γενικότερα και να αποτρέψουμε το ακόμα χειρότερο, να περάσει στην πράξη πλήρως το σχολείο στη λειτουργία του δήμου», κάτι που θα έχει ως συνέπεια, όπως υποστήριξε, «να έχουμε αντί δασκάλους δημόσιους υπαλλήλους, να έχουμε υπαλλήλους του δήμου, πράγμα που θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση της μόρφωσης της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών, που ανήκουν στα εργατικά – λαϊκά στρώματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει