Στο “στόχαστρο” της UEFA η ΤουρκίαΤην τιμωρία της Τουρκίας για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της χαιρέτησαν στρατιωτικά στο «Σταντ Ντε Φρανς», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία, εισηγήθηκαν στην UEFA τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία.

Οι αντιδράσεις για αυτήν την κίνηση των Τούρκων διεθνών στο χθεσινό ματς (1-1) με τους «τρικολόρ», για τα προκριματικά του Euro 2020 είναι μεγάλες όπως μεγάλη είναι και η παγκόσμια κατακραυγή.

Άλλωστε οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουν αυτό, καθώς είχαν χαιρετήσει στρατιωτικά στο ματς με την Αλβανία.

Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει παραδειγματικά την Τουρκία για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της, αναφέροντας σε ανάρτησή της:

 «Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός είναι αντίθετος με τον αθλητισμό. Απαιτώ από την UEFA την άμεση τιμωρία της Τουρκίας».

Η στάση των Τούρκων έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και κατ’ επέκταση του αθλητικού κόσμου, με την Ιταλία να ζητάει από την πλευρά της με επιστολή της από την UEFA να αλλάξει η έδρα του φετινού τελικού του Champions League που έχει οριστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του zougla.gr, η UEFA, η οποία μετά το περιστατικό με την Αλβανία είχε αρκεστεί ότι θα ερευνήσει το συμβάν, πλέον αναμένεται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά τον νέο στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών του Σενιόλ Γκιουνές.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 17:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει