Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο στόχαστρο τώρα και 4.984 οφειλέτες τελωνείων!

Αφού αποφάσισαν να δώσουν την λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου τώρα βάζουν στο στόχαστρο και τους οφειλέτες τελωνείων. Συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.

Οι λίστες άργησαν μια αιωνιότητα και μία ημέρα, όμως ας μην χαιρόμαστε ότι η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τους μεγάλο-οφειλέτες γιατί το θέμα δεν είναι να μας πει τα ονόματα αλλά να μαζέψει αυτά τα χρήματα!

Έτσι μετά τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν υποβάλλει τα προηγούμενα χρόνια δηλώσεις ΦΜΑΠ, τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και με κενά στο «πόθεν έσχες», το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο όσους έχουν εκκρεμότητες με τα τελωνεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων, συγκροτήθηκαν, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ομάδες εργασίας στα μεγάλα τελωνεία της χώρας για την βεβαίωση και είσπραξη των εκκρεμών τελωνειακών οφειλών». Οι ληξιπρόθεσμες τελωνειακές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 860 εκ. ευρώ και αφορούν 4.984 οφειλέτες.

Το έργο των ως παραπάνω ομάδων εργασίας ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και για το σκοπό αυτό το προσωπικό των τελωνείων ενισχύθηκε με αποσπάσεις υπαλλήλων.

Ειδικότερα, οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν την μελέτη και επεξεργασία των υποθέσεων εκκρεμών τελωνειακών οφειλών καθώς και την βεβαίωση των αναλογούντων πολλαπλών τελών, προστίμων και διαφυγόντων δασμών λόγω τελωνειακής παράβασης. Παράλληλα, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ανωτέρων οφειλών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει