Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο 30 της εκατό βλέπει το κούρεμα στην Τρ. Κύπρου ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διατύπωσε τη θέση ότι με την απόφαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή οδηγείται σε αναδιάρθρωση, αποφεύχθηκε η χρεοκοπία και ο μαρασμός και δόθηκε ένα τέλος στην εκκρεμότητα που παρέλυε την οικονομία, αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πέτυχε να μειωθεί από το 12% στο 9% η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ανέφερε ότι τον διακατέχουν ανάμεικτα αισθήματα.

«Από τη μια αισθήματα ανακούφισης διότι τελικά επετεύχθη μία συμφωνία η οποία δεν θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία και στο μαρασμό και λύπη επειδή από την άλλη βλέπουμε την άλλη μεγάλη εμπορική τράπεζα να οδηγείται προς την αναδιάρθρωση», εξήγησε.

Ερωτηθείς πόσο θα είναι το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου για τις μη ασφαλισμένες καταθέσεις πέραν των 100.000 ευρώ, ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι η απόφαση προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει στο αναγκαίο κούρεμα που θα της επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση.

Πρόσθεσε ότι το άλλο που πέτυχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες είναι ότι ενώ η Τρόικα απαιτούσε 12% ανακεφαλαιοποίηση αποδέχθηκε η ανακεφαλαιοποίηση να μείνει στο 9%.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι το ποσοστό θα μετρηθεί προσεκτικά από τους αρμοδίους, αλλά φαίνεται ότι θα είναι γύρω στο 30%.

Πηγή – Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει