Στο 80% του πληθυσμού-στόχου έχει φθάσει η εκστρατεία ανοσοποίησης για την COVID-19Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 08:53

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής Ενρίκε Πάρις έκανε γνωστό χθες Τετάρτη ότι έχει πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την COVID-19 το 80% του πληθυσμού-στόχου της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

«Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες σκληρής δουλειάς σε όλη τη Χιλή, καταφέραμε να εμβολιάσουμε για την COVID-19 το 80,26% του πληθυσμού-στόχου», με άλλα λόγια 12.199.649 πολίτες ως το βράδυ της Τρίτης, είπε στους δημοσιογράφους. «Αυτός ήταν ο πρώτος μείζων στόχος μας, και τώρα μπορούμε να πούμε “αποστολή εξετελέσθη”» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα κάλεσε τους πολίτες της Χιλής να συνεχίσουν «να προσέχουν, να τηρούν τα προληπτικά μέτρα και να χρησιμοποιούν σωστά τις μάσκες», καθώς η πανδημία δεν τελείωσε, «πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τη θέσουμε υπό έλεγχο».

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη Χιλή άρχισε την 3η Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 21.724.741 δόσεις.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, χάρη στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν και στη συνέχιση του εμβολιασμού, ανέφερε επίσης το Υπουργείο Υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.768 κρούσματα του SARS-CoV-2, ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς από τον Μάρτιο, και 56 θάνατοι ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 31.746 νεκρούς επί συνόλου 1.528.409 μολύνσεων.

Η χώρα αντιμετώπισε για μήνες κύμα μολύνσεων και ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ωθώντας την κυβέρνηση να επιβάλει lockdown σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 08:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει