Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο opengov ο Αγορανομικός Κώδικας

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, «με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Το υπουργείο κάνει ένα ακόμη βήμα στο ριζικό εκσυγχρονισμό των δομών, της οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση και όλοι οι φορείς της αγοράς, οι καταναλωτικές οργανώσεις και όσοι ιδιώτες επιχειρηματίες το επιθυμούν καλούνται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

«Η αγορανομική λογική που διέπει τη σημερινή ελληνική νομοθεσία, ανατρέχει σε μια φιλοσοφία του περασμένου αιώνα που μας έρχεται από την εποχή της διατίμησης. Ο αγορανομικός κώδικας που αποτελεί νομοθέτημα του 1946, δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες μιας σύγχρονης ανοιχτής οικονομίας. Για το λόγο αυτό προχωράμε στην αναθεώρησή του, ώστε διατάξεις που είτε έχουν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά διατηρούνται σε ισχύ, είτε δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και τη λειτουργία του ανταγωνισμού, να αλλάξουν άμεσα», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει