Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στυλιανίδης: Δεν αρνήθηκε την πρόσκληση Πούτιν ο Πρόεδρος

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαψεύδει πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έχει αρνηθεί ανοικτή πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί τη Ρωσία.

«Αντίθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκδήλωσε στον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο τον πρόθεσή του να επισκεφθεί αμέσως τη Μόσχα, εφόσον υπήρχε ανάλογη πρόθεση και από την άλλη πλευρά. Συγκεκριμένα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, την περασμένη Τρίτη, 19 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Μόσχα», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο αποδέχτηκε την ευγενή πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου, αλλά απάντησε πως «είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα ακόμα και αύριο». Η απάντηση του Προέδρου Πούτιν ήταν ότι μια τέτοια επίσκεψη θα χρειαζόταν χρόνο και σωστή προετοιμασία για να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα.

Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι απολύτως έτοιμος να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα, μόλις αυτό είναι κατορθωτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει