Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Στόχος της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο»

Η. Μόσιαλος: Συναίνεση και μετά τις εκλογές

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης ήταν να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει. Η συναίνεση πρέπει να συνεχιστεί και μετά την εκλογική διαδικασία». Αυτό ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ».

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είχε και προαπαιτούμενα, όπως τον προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του τέλους ακινήτων, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι και στα ακίνητα εντοπίζεται μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής, ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είχαν ληφθεί περισσότερα κοινωνικά κριτήρια για οικογένειες, όπως το οικιακό τιμολόγιο.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό και πρέπει να βρεθούν τρόποι για να μειωθεί αυτό. «Οι δαπάνες του δημοσίου είναι συγκεκριμένες και μόνο 7 δισ. μπορούν να κοπούν μέσω καλύτερης διαχείρισης, όπως για παράδειγμα από συντάξεις, μισθούς και έξοδα δημοσίων υπαλλήλων», εξήγησε και υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα στην οικονομία μας με επιδοτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων πολλών ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει