«Στόχος όλων θα έπρεπε να είναι η αποκατάσταση της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος»

«Το κράτος ενισχύει τις κοινωνικές και αλληλέγγυες επιχειρήσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, «είμαστε χορηγοί επικοινωνίας στην 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ΚΑΛΟ ΑΤΗΕΝS EXPO ’18. Καλούμε όλους στην «καρδιά» της Αθήνας- στη Σοφοκλέους -να επισκεφθούν την έκθεση και να συζητήσουν τα προβλήματά τους» είπε η κα Φωτίου.

Σχετικά με τα σχολικά γεύματα, η διανομή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι φέτος ο θεσμός των σχολικών γευμάτων «αγκαλιάζεται» από γονείς και δασκάλους σε όλη την Ελλάδα.

«Ξεκίνησε το πρόγραμμα από το Πέραμα, που είχε χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση, με δεδομένα τα ποσοστά φτώχειας στην περιοχή και, στη συνέχεια, επεκτάθηκε, συνέχισε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή, τη μεσογειακή διατροφή, χωρίς τίποτα παχυντικό» σημείωσε η κα Φωτίου.

Αναφορικά με την προανακριτική για την υγεία, τόνισε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν αλλοιώσει το πολίτευμα, π.χ. στην υγεία. «Ζήσαμε μία πτώχευση, μία τραυματική εμπειρία για το πολιτικό σώμα που έχασε την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς. Στόχος όλων θα έπρεπε να είναι η αποκατάσταση αυτής της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος που ευνοεί τους εθνικισμούς και τη Χρυσή Αυγή» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συγχέει όλα τα θέματα, από τις συντάξεις και τα αναδρομικά μέχρι το Μακεδονικό και αυτό, όπως είπε, «δεν ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τη Χρυσή Αυγή».

«Όλη η επιχειρηματολογία της ΝΔ είναι η περικοπή των συντάξεων και η προσωπική διαφορά. Όσο βλέπουν ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά θα ακυρωθεί η μείωση, η αντιπολίτευση δεν λέει ότι αυτή έκοψε τις συντάξεις» συμπλήρωσε η κα Φωτίου.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει