Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 19:28

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δεύτερη δίκη του Κώστα Πάσσαρη, ο κατηγορούμενος δήλωσε, δια του συνηγόρου του, ότι αποδέχεται τις κατηγορίες για τις τέσσερις δολοφονίες.

Στην αιματηρή μεταγωγή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ο διαβόητος κακοποιός δολοφόνησε εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Φυσέκης. Ο εξωτερικός φρουρός του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τότε, τώρα Προστασίας του Πολίτη), συμμετείχε μαζί με τους αδικοχαμένους Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο στη μεταγωγή.

 

Μάρτυρας: Φτάσαμε στο Γεννηματά, έβαλαν χειροπέδες στον Πάσσαρη.

Πρόεδρος: Μπροστά ή πίσω;

Μάρτυρας: Μπροστά.

Πρόεδρος: Έτσι έπρεπε;

Μάρτυρας: Έπρεπε πίσω.

Μάρτυρας: Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει «Ωχ, με έφαγε», να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα δύο πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει τρεις φορές και είχε σκοτώσει τον Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Μάρτυρας: Απ΄ό,τι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή. Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσε και ο οδηγός της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό, κ. Σακελλάρης, και υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα. «Έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό».

«Τότε, δε γνώριζα ποιος είναι, δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι» ανέφερε στο δικαστήριο, αν και η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη «Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση». 

Ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδού Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001 κατέθεσαν για τον «γολγοθά» της γυναίκας από εκείνη την ημέρα. Όπως ανέφεραν, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικά έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη. Η αδερφή της δολοφονήθηκε.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ανέφερε: «Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου “Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης”. Αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δεν γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη».

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει