Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συγκρούσεις αστυνομικών με «Αγανακτισμένους»

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην διάρκεια της χθεσινής νύxτας σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής των πρώτων βοηθειών.

Οι διαδηλωτές, που ανήκουν στο λεγόμενο κίνημα 15M, γνωστοί και ως «Αγανακτισμένοι», απαιτούν αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.

Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών αργά χθες το βράδυ.

Δεκατρείς διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί είπαν ότι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές αρνήθηκαν ότι έκαναν ο,τιδήποτε για να προκαλέσουν την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να τους επιτραπεί να μπουν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους έχει απαγορεύσει την πρόσβαση από την Τρίτη. Έκτοτε σημειώνονται συνεχείς διαδηλώσεις, με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν σε πορείες και να προσπαθούν να φθάσουν στην πλατεία.

Η Πουέρτα δελ Σολ αποτελεί σύμβολο του κινήματος, εκατοντάδες μέλη του οποίου είχαν κατασκηνώσει σε αυτή ως τα μέσα του Ιουνίου. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές, που παρέμεναν εκεί, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς την Τρίτη, κάτι που εξόργισε τους αγανακτισμένους και αναζωπύρωσε τις κινητοποιήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει