Συγχωνεύει τις δραστηριότητες γενόσημων Upjohn με την MylanΚατά 24% ενισχύεται η μετοχή της Mylan NV στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία γενόσημων φαρμάκων επιβεβαίωσε ότι συγχωνεύεται με τις δραστηριότητες γενόσημων και εκτός πατέντας φαρμάκων της Pfizer, Upjohn.

Η Mylan ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της Pfizer υποχωρεί 0,8% προσυνεδριακά.

Η νέα συγχωνευμένη εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει το 2020 έσοδα 19-20 δισ. δολαρίων και περιλαμβάνει συνέργειες περί το 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, η Upjohn θα διαχωριστεί από το ενεργητικό της Pfizer ή θα πωληθεί στους μετόχους της Pfizer και θα συγχωνευτεί με τη Μυλαν.

Η Upjohn θα εκδώσει χρέος 12 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας, με τα μεικτά έσοδα να διατηρούνται στην Pfizer. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mylan, Robert Coury, τόνισε πως η νέα εταιρεία, η οποία συνδυάζει τα assets της Mylan με τις δραστηριότητες Upjohn της Pfizer, «θα απελευθερώσει την πραγματική αξία της πλατφόρμας μας, ενώ δημιουργεί παράλληλα ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους για τα επόμενα χρόνια».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 14:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει