Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συλλήψεις με την κατηγορία της τρομοκρατίας στην Τουρκία

Χειροπέδες σε άτομα που φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση DHKP-C

Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε σήμερα εννέα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ανήκουν στην οργάνωση της άκρας αριστεράς η οποία ανέλαβε το βράδυ της Τρίτης την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες αστυνομικούς που εισέβαλαν στις έδρες πολλών ενώσεων που φέρονται ότι συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) σε λαϊκή συνοικία της Άγκυρας.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε στην λαϊκή συνοικία Μαμάκ της Άγκυρας, η οποία είναι γνωστή ως προπύργιο των Κούρδων και των ακροαριστερών ακτιβιστών.

Δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τραυματίζοντας ελαφρά τη σύζυγο ενός υπαλλήλου, ενώ την ίδια στιγμή μια ρουκέτα έπληττε την έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.

Το DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτές τις δύο επιθέσεις. Πρόκειται για εκτός νόμου κίνημα, το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και άλλες χώρες και έχει πραγματοποιήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο τουρκικό έδαφος πολυάριθμες βίαιες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο φόνος ενός υπουργού.

Το DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη και για την βομβιστική επίθεση καμικάζι, την 1η Φεβρουαρίου, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, από την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει