Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην Αίγυπτο

O Αιγυπτιακός στρατός συμφώνησε στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και διενέργεια προεδρικών εκλογών πριν από τον Ιούλιο, υποχωρώντας στο αίτημα των διαδηλωτών για πιο γρήγορη μεταβίβαση της εξουσίας σε πολιτικούς και ύστερα από τις νέες αιματηρές συγκεντρώσεις στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος Wasat, ο οποίος μίλησε στο Al Jazeera, ο στρατός συμφώνησε στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας «εντός των επόμενων ημερών».

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Reuters και ο Emad Abdel Ghafour από το κόμμα Nour, ενώ ένας άλλος Αιγύπτιος πολιτικός, δήλωσε πως συμφωνήθηκε με το στρατό ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν βάσει προγράμματος στις 28 Νοεμβρίου και δεν θα καθυστερήσουν.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν νωρίτερα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα να ορίσει τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Πάντως από το Σάββατο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει