Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κοπάνα με τον Αντιδήμαρχο Αλμυρού Σαρρή για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση για τα θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης που απασχολούν την περιοχή του διευρυμένου Δήμου Αλμυρού είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Σαρρή.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επιστολή, που έστειλε πρόσφατα ο Δήμος Αλμυρού στα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τον επικείμενο θόρυβο περί αποκλεισμού από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης περιοχών της περιφέρειας του Δήμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει άνιση μεταχείριση όμορων ή κοντινών περιοχών στην ίδια λεκάνη απορροής.

Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό κατά την άποψη του Αντιπεριφερειάρχη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθότι αφορά άμεσα τους παραγωγούς της περιοχής αλλά και το περιβάλλον. Ο Αντιπεριφερειάρχης θα ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα που επανήλθε στην επικαιρότητα πριν την υπογραφή της νέας ΚΥΑ για τις Αγροπεριβαλλοντικές Δράσεις, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Κοπάνας ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό μέλημα της Περιφέρειας είναι να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα, που τους απασχολούν. Άκουσα με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς τους Αντιδημάρχου για το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης και θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Στη συνάντηση εκτός του θέματος της συνέχισης του προγράμματος της μείωσης της νιτρορύπανσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού όπως η αδειοδότηση των γεωτρήσεων μετά την σχετική ΚΥΑ που υπογράφθηκε, ενώ εξετάζεται σοβαρά η δυνατότητα διευκόλυνσης των αγροτών για τον σκοπό αυτό από τα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αδειοδοτήσεις των ποιμνιοστασίων, αλλά και το θέμα της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Δήμο και τη συμμετοχή των φορέων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει