Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνάντηση Βενιζέλου με τον υφ. Οικονομικών της Γερμανίας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Καπφέρερ, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές για πιθανές επενδύσεις από γερμανικής πλευράς -κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- καθώς και θέματα σχετικά με την τεχνική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της φορολογικής μεταρρύθμισης και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Η μεγάλη ελπίδα και ο μεγάλος αγώνας είναι να ξεπεραστεί η ύφεση νωρίς, ώστε το 2012 να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας στιγμής της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας: «Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο φεστιβάλ της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων, στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, παρουσία του πρωθυπουργού. Kοινός παρανομαστής όλων των προσπαθειών είναι η ρευστότητα στην οικονομία και αυτό το καταλαβαίνει η γερμανική κυβέρνηση και θέλει να βοηθήσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Καπφέρερ εξέφρασε τον σεβασμό της γερμανικής κυβέρνησης για «όσα πετύχατε για την εγκαθίδρυση της σταθερότητας στην Ελλάδα». Είπε, επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τη διαδικασία της οικονομικής σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει μακροπρόθεσμη αναβίωση της οικονομίας. Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, υπογράμμισε ο κ. Καπφέρερ και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και κοινής συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Υπάρχει μια «επίθεση» επενδυτικών δυνατοτήτων και ενδιαφέροντος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει