Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με τον ΓΓ Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό Βόλου

Με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Πιτσαξή συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Μετά τη συνάντηση ο Κ. Καρτάλης δήλωσε:

“Επέλεξα να αξιοποιήσω τη σημερινή ημέρα (1 από τις 3 εργάσιμες που απομένουν μέχρι την εκδίκαση της έφεσης) για να έχω επαφές με θεσμικούς φορείς. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Πιτσαξή ανέφερα ότι όλοι επιθυμούν την κάθαρση, αλλά με αποδείξεις, με διάκριση της εξωαγωνιστικής με την αγωνιστική συμπεριφορά και με εξατομίκευση ευθυνών όπως προβλέπει η αθλητική Δικαιοσύνη.

Ανέφερα επίσης ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης στην επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο κ. Πιτσαξής επεσήμανε ότι η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου είναι της Super League και ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και η Κυβέρνηση δεν εμπλέκονται σε πειθαρχικές αποφάσεις της Super League και της ΕΠΟ, καθώς ισχύει το αυτοδιοίκητο στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Επικοινώνησα επίσης επί μακρόν με τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Του μετέφερα τις παραπάνω απόψεις και συμφωνήσαμε (σε συνεργασία με τη συνάδελφο Ρ. Ζήση) να συναντηθούμε την προσεχή Τρίτη.

Είναι προφανές ότι αντίστοιχη συνάντηση πρέπει να γίνει και με το Προεδρείο της ΕΠΟ, στη δικαιοδοσία άλλωστε του οποίου ανήκει η δευτεροβάθμια Επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα.

Δυστυχώς ο κ. Πιλάβιος λείπει στη Βραζιλία για την κλήρωση του Μουντιάλ 2014.

Τέλος λυπάμαι που ορισμένοι επέλεξαν να πολιτικοποιήσουν το θέμα και να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή ανήκει στην απόλυτη και αποκλειστική δικαιοδοσία της Super League η οποία και αποφάσισε να «επαναοριοθετήσει» τις εσωτερικές της ισορροπίες σε βάρος του σωματείου του Ολυμπιακού Βόλου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει