Συνάντηση Μακρόν – Πούτιν στις 19 ΑυγούστουΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι θα υποδεχθεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη θερινή κατοικία του στο φρούριο Μπρεγκανσόν (νοτιοανατολικά) τη 19η Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο της G7, στα τέλη Αυγούστου στο Μπιαρίτζ (νοτιοδυτικά).

Το φρούριο Μπρεγκανσόν επιτρέπει «να μπορέσουμε να απομονωθούμε για να εργαστούμε, να έχουμε στη διάθεσή μας τον εξοπλισμό για να δεχόμαστε τις διεθνείς κλήσεις, να μπορούμε να υποδεχόμαστε ξένους ηγέτες, αυτό που θα κάνω με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε λίγες εβδομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Η Γαλλία αναμένεται να φιλοξενήσει τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών G7 στο Μπιαρίτζ το διάστημα 24ης-26ης Αυγούστου.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Μακρόν είχε αναφέρει από την Ιαπωνία, έπειτα από μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν, ότι θα είχε «στις επόμενες εβδομάδες μια διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο» της Ρωσίας.

Την τρίτη ημέρα των διακοπών του στο Μπρεγκανσόν, ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους μετέβη σήμερα στην Τυνησία, για ένα ταξίδι αστραπή, για να παραστεί στην κηδεία του προέδρου Μπέτζι Καϊντ Εσέμπσι.

Επιστρέφοντας στη Γαλλία, το βραδάκι πέρασε λίγες στιγμές στο γειτονικό χωριό Μπορμ λε Μιμοζά, όπου, μεταξύ άλλων, έβγαλε selfies με τους ντόπιους.

«Οι διακοπές θα είναι μελετηρές» υπογράμμισε. «Παραμένω σε επαφή με τα μέλη της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Μακρόν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, 22:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει