Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αυτοκινητιστές

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου «να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας», ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, Δημήτρης Ασημακόπουλος, χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδία των ταξί. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στη χώρα μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα».

Ο πρόεδρος του κλάδου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τόνισε ότι η αναλογία ταξί ανά 1000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει