Συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς της Λάρισας είχε η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη ΖορμπάΤον σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού για την περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά και την πρόθεση του υπουργείου για την δημιουργία νέων κρατικών δομών σε αυτό τον τομέα, παρουσίασε σε τοπικούς πολιτιστικούς φορείς της Λάρισας η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης.

 

Η κ. Ζορμπά σημείωσε πως η περιφερειακή πολιτική ξεκινάει από τον θεσμό του Ειδικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου, ο οποίος αναμένεται – όπως είπε – να οριστεί σύντομα, αλλά και στη δημιουργία ειδικών συμβουλίων για αυτόν τον σκοπό. 

Μεταξύ άλλων η κ. Ζορμπά σημείωσε ότι «για να καταρτιστούν πολιτικές στρατηγικές για τον σύγχρονο πολιτισμό σε επίπεδο της κάθε Περιφέρειας, θα πρέπει να δημιουργηθούν υπηρεσίες του υπουργείου σε κάθε Περιφέρεια στελεχωμένες ανθρώπους που διαθέτουν νέες ειδικότητες στον τομέα του Πολιτισμού». Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο ρόλος των υπηρεσιών αυτών θα είναι «η ανίχνευση των ζωντανών πολιτιστικών κυττάρων, ομάδων και φορέων πολιτισμού αλλά και η από κοινού διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου σε επίπεδο Περιφέρειας».

 

«Αυτό σημαίνει προτεραιότητες, σημαίνει στόχους, αλλά και συμφωνία όλων για το βάρος που πρέπει να ρίξει η κάθε Περιφέρεια. Αλλού έχουμε τουρισμό, αλλού έχουμε παραγωγικές δυνατότητες, αλλού μονοπάτια κτλ. Θα πρέπει να ξέρουμε λοιπόν που θα ρίξουμε το βάρος για τα καλύτερα αποτελέσματα με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και την σύγκλιση όλων των περιφερειακών δυνάμεων» τόνισε η κ. Ζορμπά.

 

Μεταξύ άλλων η κ. Ζορμπά επισήμανε ότι σε κεντρικό επίπεδο αναμένεται να δημιουργηθεί ένα «Συμβούλιο Σύγχρονου Πολιτισμού» όπου θα καθορίζει τα στρατηγικής σημασίας θέματα σε αυτόν τον τομέα «άλλα και θέματα που αφορούν προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος». 

Τέλος η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό, αναμένεται να εμπλακούν μεταξύ άλλων και δύο φορείς όπως ο «Οργανισμός Βιβλίου» αλλά και το κτίριο «Ακροπόλ» στην Αθήνα το οποίο – σύμφωνα με την κ. Ζορμπά – θα μετατραπεί «σε έναν κόμβο δημιουργικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης που θα συντονίζει και θα συνομιλεί με αντίστοιχα κέντρα στην υπόλοιπη Ελλάδα».

 

Σημειώνεται πως η κ. Ζορμπά κατά την επίσκεψη της στη Λάρισα, επισκέφθηκε το Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, ενώ την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της πόλης, αλλά και να εγκαινιάσει το νέο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Πηγή: ΑΠΕ, onlarissa.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 22:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει