Συνάντηση με το βλέμμα στο μέλλον των Εθνικών ομάδων

Συνάντηση με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/10) στα γραφεία της ΚΟΕ, με αντικείμενο την νέα αγωνιστική χρονιά και τις υποχρεώσεις της, καθώς επίσης και τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μιλώντας αρχικά, επεσήμανε ότι προτεραιότητα για τη νέα χρονιά, είναι η πρόκριση των δύο Εθνικών ομάδων (Άνδρες και Γυναίκες) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανέφερε το παράδειγμα της Ισπανίας, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση των δύο Εθνικών της ομάδων στο Τόκιο, ζήτησε να υπάρξει ενιαίος τρόπος υλοποίησης του όλου σχεδιασμού, σε συνεργασία με τα σωματεία και αναφερόμενος στην επιλογή του Θοδωρή Μουστακαρία ως Συντονιστή των Εθνικών ομάδων, τόνισε την επιστημονική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την προϊστορία του στο άθλημα, ως διεθνής πολίστας.

«Με κοινή βούληση και θέληση, με νέα δομή και δράση και αλλαγές όπου χρειάζονται, θα προχωρήσουμε. Πιστεύουμε σε εσάς, γι αυτό και είστε εδώ σήμερα για να δουλέψετε στο σχεδιασμό που πρέπει να υπάρξει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Από την πλευρά του ο Θόδωρος Μουστακαρίας ζήτησε συνεργασία μεταξύ των ομοσπονδιακών τεχνικών αλλά και με τους σωματειακούς προπονητές, τη δημιουργία κοινού τρόπου και κοινών συνισταμένων στην εφαρμογή του σχεδιασμού, αναφέρθηκε στην παροχή και εύρεση κινήτρων για τους αθλητές των Εθνικών ομάδων, την επιστημονική τους υποστήριξη και την εύρεση χώρων σωστής προετοιμασίας για όλες τις Εθνικές ομάδες, ενώ ζήτησε από τους προπονητές να καταθέτουν τον ετήσιο προγραμματισμό και απολογισμό τους.

«Εδώ είμαστε για να πετύχουμε και θα πετύχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Γιώργος Κατσαρός, ο Συντονιστής των Εθνικών ομάδων και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Θόδωρος Μουστακαρίας, ο Ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης και ο Διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος.

Από πλευράς των Ομοσπονδιακών τεχνικών, ήταν παρόντες, οι Θόδωρος Βλάχος (Άνδρες), Γιώργος Μορφέσης (Γυναίκες), Τεό Λοράντος (Νέοι άνδρες), Στέφανος Λέανδρος (Νέες γυναίκες), Δημήτρης Κραβαρίτης (Έφηβοι), Κώστας Δήμου (Νεάνιδες), Σάκης Πλατανίτης (Παίδες) και Τάσος Παπαναστασίου (Κορασίδες).

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει