Συνάντηση με υπουργούς Εξωτερικών για την αντιμετώπιση του ISISΜετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη δημιουργία μιας συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας. Για αυτό το λόγο έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση στην Ουάσινγκτον στις 14 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών προκειμένου να συζητηθεί η αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Άλλωστε, η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία στις 6 Οκτωβρίου, δεν συνεπάγεται με την εγκατάλειψη της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι διεθνείς ηγέτες σχολίασαν θετικά τον θάνατο του Μπαγκντάντι, αλλά τόσο οι ίδιοι, όσο και ειδικοί σε ζητήματα ασφάλειας προειδοποίησαν ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μία σοβαρή απειλή ασφάλειας, τόσο για την Συρία, όσο και εκτός της Συρίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχαρακτηρίσει και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσει τμήμα του βίντεο από την πραγματοποίηση της καταδρομικής ενέργειας κατά του Μπαγκντάντι. Εκτιμάται ότι στο υλικό αυτό θα συμπεριληφθούν εναέριες λήψεις, αλλά και λήψεις από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους, τα μέλη των αμερικανικών ειδικών μονάδων που επιτέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπαγκντάντι.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επιδρομή στην Συρία, κατά την οποία ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε μαζί με τρία από τα παιδιά του, ενεργοποιώντας το παγιδευμένο με εκρηκτικά γιλέκο που φορούσε ο ίδιος, όταν εγκλωβίστηκε μέσα σε μία στοά.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε κριτική σχετικά με την πραγματοποίηση της τουρκικής πολεμικής επιχείρησης κατά των Κούρδων στις βόρειες περιοχές της Συρίας (9 Οκτωβρίου) οι οποίοι και αναδείχτηκαν αποφασιστικοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, από το 2014.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 09:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει