Συνάντηση Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο και στελέχη της Τοπικής Εθνοσυνέλευσης της Περιφέρειας ΧενάνΗ ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Χενάν – μία από τις μεγαλύτερες της Κίνας η οποία αριθμεί 108 εκ. κατοίκους – με στόχο κοινές δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο Li Wenhui και στελέχη της τοπικής Εθνοσυνέλευσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Φ. Νταλιάνη.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε από την Κινεζική πλευρά πως το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην προώθηση διμερών σχέσεων της Περιφέρειας με τη χώρα μας, σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, αγροτικά και αγροδιατροφικά θέματα, υποδομές και μεταφορές.

Με δεδομένη την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, τα στελέχη της Περιφέρειας Χενάν μετέφεραν στον κ. Πατούλη την πρόθεση τους να έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Ο κ. Πατούλης τους καλωσόρισε στην Ελλάδα και εστίασε στη διαχρονική φιλία των δύο λαών. «Έχουμε δρομολογήσει μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία με φορείς και αρχές της Κίνας σε τομείς όπως ο Τουρισμός Υγείας και ο πολιτισμός» τόνισε και πρόσθεσε πως πρόθεση του είναι να διευρυνθούν οι προοπτικές συνεργασίας και με την πολυπληθή Περιφέρεια Χενάν, σε τομείς όπως ο τουρισμός Υγείας με στόχο να ενωθούν η παραδοσιακή κινεζική ιατρική με την Ιπποκράτειο Θεώρηση. «Στόχος μας είναι ως Περιφέρεια να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία, το καλό κλίμα και να δημιουργήσουμε δομές φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών αυτής της ηλικιακής ομάδας».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 20:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει