Συνάντηση της Λίνας Μενδώνη με τον Βρετανό καλλιτέχνη Richard Long


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 12:32

Συνάντηση με τον Βρετανό καλλιτέχνη Richard Long είχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του ΝΕΟΝ και επιμελήτρια της εγκατάστασης Ελίνα Κουντούρη. Το έργο του Richard Long «Athens Slate Line» παρουσιάζεται από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ, στον περίπατο που οδηγεί στο Ιερό Διονύσου Ελευθερέως στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Όπως δήλωσε η κ. Μενδώνη «η εγκατάσταση του Richard Long εντάσσεται αρμονικά στον αρχαιολογικό χώρο. Σέβεται τον χώρο και εμπνέεται από αυτόν. Προτεραιότητα μας είναι η συνύπαρξη και η συνομιλία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Έτσι, προκύπτουν νέες αναγνώσεις για τα μνημεία, ενώ η σύγχρονη δημιουργία αποκτά νέες ερμηνείες». Στη συζήτησή του με την υπουργό ο Sir Richard Long αναφέρθηκε στην εξόρμηση του στον Όλυμπο τις επόμενες μέρες, αλλά και στις μνήμες του από τη δίμηνη παραμονή του στην Αθήνα στα φοιτητικά του χρόνια. Τόνισε ότι είναι πανευτυχής που το έργο του εκτίθεται στις κλιτύες της Ακροπόλεως και μάλιστα στον μαγευτικό χώρο του Ιερού του Διονύσου Ελευθερέως.

Ο Richard Long, γεννημένος το 1945 στο Μπρίστολ, συνδέθηκε με την εμφάνιση του ρεύματος Land Art στη Βρετανία, στη δεκαετία του 1960 και είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του. Κεντρικό ρόλο στο έργο του κατέχει το βάδισμα, και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητους περιπάτους σε όλο τον κόσμο, στη Σαχάρα, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, και από αύριο στον Όλυμπο. Θυμίζουμε ότι ο Βρετανός καλλιτέχνης έχει συμπεριληφθεί τέσσερις φορές στη βραχεία λίστα του βραβείου Turner, με το οποίο τιμήθηκε το 1989.

Η εγκατάσταση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ωράριο λειτουργίας, καθημερινά 8:00 – 20:00 με αντίτιμο το εισιτήριο του αρχαιολογικού χώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 19:00 – 19:45 με προκράτηση στο digitalculture.gov.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 12:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει