Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής ΑραβίαςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 14:22

Η ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών δεσμών και ανταλλαγών καθώς και η τεχνογνωσία, που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Badr bin Farhan Al-Saud, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος:

– Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι. Καταλαβαίνω ότι είχατε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού χθες. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας συνεργασίας και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδετε στην προστασία της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς σας. Καθώς έχουμε εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

– Βεβαίως. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση χθες και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 14:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει