Συνάντηση του Σκουρλέτη με τον πρέσβη του Κράτους της ΠαλαιστίνηςΕπίσημη συνάντηση με τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι (Marwan Toubassi). Είχε νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και ο συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Νεκτάριος Μπουγδάνης.

Μεταξύ των δύο μερών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, αλλά και συνολικά για τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η υπό κατασκευή γραμμή ελαφρού τραμ στην περιοχή των Ιεροσολύμων, στην οποία κατασκευή έχει καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για τον διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό μεταξύ άλλων και η ΣΤΑΣΥ.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε τη θέση του κόμματος σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής μιας εταιρείας του ελληνικού Δημοσίου στο έργο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της παλαιστινιακής πλευράς ότι το σχεδιαζόμενο έργο δημιουργεί τετελεσμένα, στην υπό κατοχή -από το 1967- περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε προς τον Παλαιστίνιο πρέσβη την αντίθεσή του κόμματος όσον αφορά τη συμμετοχή εταιρείας του ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι ενδέχεται να παραβιάζει συγκεκριμένες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τόνισε επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ κάθε έργου που θα συμβάλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών αλλά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής. Όμως, το συγκεκριμένο έργο δεν βοηθάει στην επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών, αντιθέτως αντιστρατεύεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ σχετικά με την υπό κατοχή περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, άρα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στο ζήτημα των μελλοντικών συζητήσεων για τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δύο ασφαλή και βιώσιμα κράτη, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους την ανατολική Ιερουσαλήμ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 19:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει