Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνέλευση των αγανακτισμένων του Βόλου σήμερα, με το βλέμμα στην Δ.Ε.Θ.

Σήμερα Τετάρτη, στις 20.00, οι αγανακτισμένοι του Βόλου θα πραγαμτοποιήσουν λαϊκή συνέλευση στο άγαλμα Ηρώων στυην παραλία Βόλου για να μιλήσουν μεταξύ άλλων ,για την Πανελλαδική συγκέντρωση αποκλεισμού της Δ.Ε.Θ, στις 10 Σεπτεμβρίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν κατά την διάρκεια της συνέλευσης. Τα λεωφορεία είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 14:00 απο το Δημαρχείο Βόλου και επιστροφή περίπου στις 22:00 απο Θεσσαλονίκη.
Ακολουθεί η ανακοίνωση τους:
“Τους τελευταίους μήνες από τη Μέση Ανατολή ως την Ευρώπη εκατομμύρια ανθρώπων απαιτήσαμε στις πλατείες και στους δρόμους να δοθεί ένα τέλος στο σάπιο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τις ζωές μας.
Παράλληλα, στη χώρα μας, η κυβέρνηση και η Τρόικα, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ξεπουλούν το σύνολο της κοινωνίας, από τη γη και το Δημόσιο πλούτο μέχρι τα εργασιακά, δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, οδηγώντας μας σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και στη δραματική αύξηση της ανεργίας, φέρνοντας μεγαλύτερη φτώχια και κοινωνική εξαθλίωση.
Στις 25 Μαΐου βρεθήκαμε αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση σε όλες τις πλατείες της χώρας. Η αγανάκτησή μας μετατράπηκε σε απόφαση να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σε πρωτόγνωρες λαϊκές συνελεύσεις, όπου συμμετέχουν πολίτες με διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές ανησυχίες προσπαθούμε να διατυπώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στο ψευτοδίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνια» συνεχίζοντας την αναζήτηση της πραγματικής δημοκρατίας στις πλατείες, απαιτώντας:
– Να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου και η Τρόικα!
– Να διαγραφεί το χρέος. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
– Πραγματική δημοκρατία τώρα!
– Να λογοδοτήσουν για τις σπατάλες, τις μίζες και την κακοδιαχείριση όλοι αυτοί που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε δημόσια αξιώματα
Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού θα εμφανιστούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στη χιλιοπαιγμένη κακόγουστη πολιτική πασαρέλα της.
Οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου καλούνε τους πολίτες να επιφυλάξουνε σε όλους αυτούς την υποδοχή που τους αξίζει με μία μόνο φράση:
Είστε ανεπιθύμητοι!
Οι Αγανακτισμένοι του Βόλου συμμετέχουν στο πανελλαδικό κάλεσμα και καλούν τους πολίτες του Βόλου να ανεβούν στη Θεσσαλονίκη.
Για το σκοπό αυτό θα μπεί λεωφορείο για τη μεταφορά μας στη Δ.Ε.Θ.
Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Συμμετοχές θα γίνονται εως την Πέμπτη στις 11 π.μ.
και κάθε βράδυ μετά τις 8 στο άγαλμα Ηρώων στην παραλία.

Τα λεωφορεία είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 14:00 απο το Δημαρχείο Βόλου και επιστροφή περίπου στις 22:00 απο Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη καλούμε σε πανελλαδική συγκεντρώση αποκλεισμού για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:
15:00 στο Λευκό Πύργο
15:00 στο 424 πρώην ΓΣΝ
15:00 στη Βασιλέως Γεωργίου, κτίριο Προσκόπων
Δεν θέλουμε τα Μνημόνιά τους – Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα – Δεν θα αποφασίζουν αυτοί για μας
Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν!”
Μπορεί επίσης να σας αρέσει