Συναίνεση με αστερίσκους για την ψήφο των αποδήμωνΕυρύτερη συναίνεση υπό όρους βέβαια και με αρκετούς αστερίσκους φαίνεται να διασφαλίζει ο  πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς την ψήφο των αποδήμων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα το συναινετικό κλίμα, το οποίο καταδείχθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, μπορεί να διασφαλίσει ακόμη και 214 «ναι» στη Bουλή κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ωστόσο υπάρχουν οι όροι και οι αστερίσκοι, που τέθηκαν από τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσούμπας εκφράστηκε θετικά ως προς το να προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο τελικό αποτέλεσμα, επανέλαβε όμως κάποιες από τις προϋποθέσεις που θέτει το ΚΚΕ, όπως το να έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού ΑΦΜ στη χώρα. Παράλληλα διαφώνησε με την επιστολική ψήφο.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε ως κέρασμα «έναν καλό εκλογικό νόμο και να ψηφίζουν οι ομογενείς».

Το ραντεβού Μητσοτάκη – Γεννηματά

Σύγκλιση απόψεων σημειώθηκε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Πηγές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά συνέπεσαν στη θέση πως πρέπει να έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι εξωτερικού να ψηφίζουν και η ψήφος τους να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης ο πρωθυπουργός και η κ. Γεννηματά βρέθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την εκλογή αντιπροσώπων από τον απόδημο ελληνισμό, στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Ακόμη συμφώνησαν ότι αναφέρονται σε όσους είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι χρειάζονται επικαιροποίηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ψηφιστούν στη Βουλή οι σχετικές ρυθμίσεις καθώς ήταν δεκτικός να ισχύσει ως κριτήριο του ποιος έχει δικαίωμα να ψηφίσει, το να έχει, π.χ., ΑΦΜ στην Ελλάδα, πρόταση που έχει διατυπώσει το ΚΚΕ. «Για το Κίνημα Αλλαγής αυτό δεν είναι θα είναι πρόβλημα», ανέφερε αρμόδια πηγή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 17:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει