Συναντήσεις για το Brexit στις ΒρυξέλλεςΣε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τους δυο βασικούς διαπραγματευτές, τον Μισέλ Μπαρνιέ από την ευρωπαϊκή πλευρά και τον Στίβεν Μπάρκλεϊ από τη βρετανική, να συναντώνται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με σκοπό να ξεμπλοκάρουν τις συζητήσεις, έπειτα από μία τεταμένη εβδομάδα και πριν τη διεξαγωγή μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για το θέμα.

Η συνάντηση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Λίο Βαράντκαρ.

Οι δύο άνδρες φάνηκε να δίνουν κάποιες ελπίδες στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας πριν τις 31 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το Brexit, διαβεβαιώνοντας ότι διαβλέπουν έναν «δρόμο» προς έναν συμβιβασμό για το θέμα- κλειδί των ιρλανδικών συνόρων. Ωστόσο δεν εξήγησαν πώς ακριβώς σκοπεύουν να βγάλουν τις διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τότε σύμφωνα με βρετανικό νομοσχέδιο, ο Τζόνσον έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή τριών μηνών για το Brexit. Ωστόσο, ο ίδιος, έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου «ανεξαρτήτως κόστους».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 09:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει