Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ

Οι στρατιωτικές συνέπειες του μελλοντικού παλαιστινιακού αιτήματος για ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ που συγκαλείται σήμερα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη διάταξη ασφαλείας του στρατού, της αστυνομίας και της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, που θα αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουν πιθανά βίαια επεισόδια που μπορεί να ξεσπάσουν στη Δυτική ‘Οχθη κυρίως με αφορμή την ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους.

Οι Παλαιστίνιοι θα ζητήσουν την ένταξη παλαιστινιακού κράτους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο καθώς δεν φαίνεται σοβαρή προοπτική για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ αλ-Μάλικι, διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα παρουσιάσει επίσημα το αίτημα της ένταξης στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει