Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνελήφθησαν δύο γιοι του Καντάφι

Λίβυοι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν πριν λίγο ότι έχουν προχωρήσει στη σύλληψη δύο γιων του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Jazeera και το βρετανικό SkyNews.

«Ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Αλ Σαάντι συνελήφθησαν σε τουριστικό χωριό στη δυτική Τρίπολη», τόνισε στο Al Jazeera από τη λιβυκή πρωτεύουσα ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, Αμπού Μπακρ αλ Ταρμπούλσι.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, που είναι το πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι δικοί μας συνέλαβαν τον Σάιφ αλ Ισλάμ. Έχουμε δώσει οδηγίες για καλή μεταχείριση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει δίκη», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντ ελ Τζαλίλ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του ίδιου του Μουάμαρ Καντάφι, καθώς και επίσημη τοποθέτηση του λιβυκού καθεστώτος, σχετικά με τις φερόμενες συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι εισήλθαν στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο συγκρότημα στο οποίο βρίσκεται ο Καντάφι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη υποχώρησαν και πολλοί από αυτούς αιχμαλωτίστηκαν.

Το Al Jazeera έδειξε εικόνες από ανθρώπους που επευφημούσαν τους νικητές αντικαθεστωτικούς καλωσορίζοντάς τους στην πόλη και πλήθος κόσμου στη Βεγγάζη να πανηγυρίζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει