Συνελήφθησαν 69 μετανάστες που αποπειράθηκαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 10:34

Περιπολικά σκάφη της βρετανικής ακτοφυλακής συνέλαβαν 69 μετανάστες, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, που προσπαθούσαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι πέντε βάρκες αναχαιτίστηκαν από τις 00:45 (02:45 ώρα Ελλάδος) ως τις 07:45 (09:45), ενώ οι 69 άνθρωποι φαίνεται πως είναι Ιρανοί, Ιρακινοί και Ουζμπέκοι.

«Αυτοί που προσπαθούν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρές βάρκες βάζουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο και οι αδίστακτοι εγκληματίες που διευκολύνουν τις διελεύσεις δεν νοιάζονται για τον κίνδυνο, για τη ζωή» των μεταναστών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται στενά με αυτές της Γαλλίας για να «αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη και παράνομη δραστηριότητα» και οι περιπολίες στις γαλλικές ακτές έχουν διπλασιαστεί.

Τον περασμένο μήνα, 86 μετανάστες συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρά πλεούμενα.

Τον Ιανουάριο, η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να αναλάβουν δράση από κοινού για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ασφάλειας, εκτενέστερη παρακολούθηση ακτών και λιμανιών με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και αμοιβαία δέσμευση για επαναπατρισμούς βάσει του διεθνούς δικαίου και της νομοθεσίας στα δύο κράτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 10:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει