Συνελήφθη για δεύτερη φορά ο «Αλβανός Πάσσαρης»Στο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε, στις 20 Οκτωβρίου, έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 44χρονος αλλοδαπός για παράνομη οπλοφορία και ένας 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 44χρονος κατελήφθη να έχει στην κατοχή του πιστόλι μετά φυσιγγίων, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τυγχάνει σεσημασμένος για πλήθος αδικημάτων, τόσο στη χώρα μας όσο και στη χώρα καταγωγής του και έχει εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ο 44χρονος είναι ο λεγόμενος «Αλβανός Πάσσαρης», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο οποίος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 26 Φεβρουαρίου του 2008 έξω από το σπίτι της φίλης του, στο Περιστέρι.

Σε βάρος του, από το 2005, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ενόπλων ληστειών (σε βάρος ξενοδοχείων, οίκων ανοχής, πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ, κάβες ποτών) δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της πρόσφατης δολοφονίας του ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη λεωφόρο Τατοΐου, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας. Ο συλληφθείς σε ηλικία 23 ετών και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2005 είχε σκοτώσει εν ψυχρώ με πυροβόλο όπλο 51χρονο ομοεθνή του, σε ψησταριά της Ομόνοιας. Η δολοφονία είχε αποδοθεί στην αλβανική βεντέτα «Κανούν», καθώς το θύμα προ 25ετίας είχε σκοτώσει ένα ξάδελφο του 23χρονου τότε δράστη.

Ο “Αλβανός Πάσσαρης” χρησιμοποιούσε το όνομα «Μερκούρης» όπως και 10 ακόμα διαφορετικά επίθετα, 7 ονόματα και 6 πατρώνυμα. Η πραγματική του ταυτότητα απεκαλύφθη μόνο όταν τα δακτυλικά του αποτυπώματα εστάλησαν στις αλβανικές διωκτικές αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 20:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει