Συνελλήφθη η διάσημη ηθοποιός για τη διαμαρτυρία της για την κλιματική αλλαγήΗ Jane Fonda συνελήφθη την Παρασκευή έξω από το Καπιτώλιο στην Washington DC ενώ διαδήλωνε για την κλιματική αλλαγή. H 81χρονη ηθοποιός συμμετείχε στην εκστρατεία «Fire Drill Fridays», που στοχεύει να ενισχύσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η αστυνομία της Washington μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη, λέγοντας στο Entertainment Tonight: «Σήμερα, η αστυνομία συνέλαβε 16 άτομα για παράνομη διαμαρτυρία στο ανατολικό μέτωπο της περιοχής της Washington».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η διάσημη ηθοποιός σχεδιάζει να «συμμετέχει σε κάθε «Fire Drill Fridays» όπως και άλλοι επιστήμονες, οικονομολόγοι και άνθρωποι οι οποίοι μιλώντας ίσως προσκαλέσουν συλλήψεις».

Επίσης η Jane αποφάσισε να μετακομίσει στην πρωτεύουσα του έθνους για τέσσερις μήνες για να συνεχίσει τον αγώνα. «Ένας πράσινος νέος συμβιβασμός που μετατρέπει τα ορυκτά καύσιμα, λέει ότι δεν είναι ρεαλιστικό και είναι ο Σοσιαλισμός, αυτό είχαν πει και για το New Deal του Franklin Roosevelt και καταφέραμε Κοινωνική Ασφάλεια και μεσαία τάξη».

 

Η Fonda αντιμετωπίζει πρόστιμο μέχρι 250 δολάρια και μέχρι 90 ημέρες φυλάκισης, εάν καταδικαστεί.

Πηγή: govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, 13:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει