Συνεργασία ΥΠΑΑΤ με τις Περιφέρειες για το Πρόγραμμα Αγροτικής ΑνάπτυξηςΣε εφαρμογή τέθηκε η συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις περιφέρειες της χώρας για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των περιφερειών και του αρμόδιου υπουργού, Μάκη Βορίδη και του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστα Μπαγινέτα.

Ο κ. Βορίδης τόνισε την αναγκαιότητα της αποτελεσματικής αξιοποίησης χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων, όπως του ΠΑΑ, τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα όσο και για την υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο προγραμματισμός που τίθεται προϋποθέτει τη στοχοπροσήλωση όλων των εμπλεκομένων στην επιδίωξη απτών αποτελεσμάτων, στη βάση τόσο των χρονικών όσο και των χρηματοδοτικών περιορισμών της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Οι βασικές αρχές του πλαισίου στοχοθεσίας και προγραμματισμού τέθηκαν από πλευράς του κ. Μπαγινέτα, καθώς και οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξή τους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στόχος του σχεδιασμού είναι η επίσπευση της ενεργοποίησης και εφαρμογής των μέτρων, η έγκαιρη ένταξη και υλοποίηση των επενδύσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, και η προοδευτική βελτίωση των ποσοστών απορρόφησης για τον περιορισμό του κινδύνου απώλειας πόρων στο πέρας της προγραμματικής περιόδου.

Ζήτησε, δε, από τους εκπροσώπους των περιφερειών να τεθεί ψηλά στις προτεραιότητές τους η επίτευξη των στόχων του ΠΑΑ, δεδομένης της σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας των μέτρων του και της συμβολής του στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας.

Τέλος, τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την νέα ΚΑΠ, καθώς και για τον προγραμματισμό της προετοιμασίας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά στον σχεδιασμό του.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 17:15

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει