Συρία-Λίβανος: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την αυγή στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται μεταξύ της Δαμασκού και των συνόρων του Λιβάνου.

«Μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ παραβίασε τον εναέριο χώρο μας στην αυγή και βομβάρδισε ένα ερευνητικό κέντρο για τη βελτίωση της αντίστασης και της αυτοάμυνας στην περιοχή της Τζομράγια στην επαρχία της Δαμασκού», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Όμως και κάτοικοι της περιοχής αυτής δήλωσαν νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πύραυλοι έπληξαν ένα κέντρο έρευνας για μη συμβατικά όπλα.

Σύμφωνα με αυτούς, το κέντρο αυτό, που βρίσκεται στο Αλ Χαμέχ, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, χτυπήθηκε από έξι πυραύλους και καταστράφηκε εν μέρει, ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά και σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές στην περιοχή δείχνει εκρήξεις μέσα στη νύχτα, και πυρκαγιές στο έδαφος.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε αυτοκινητοπομπές που θα μπορούσαν να μεταφέρουν χημικά όπλα ή άλλου τύπου εξοπλισμό που διαθέτει ο συριακός στρατός, όπως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Σκουντ ή αντιαεροπορικούς πυραύλους προς το Λίβανο για τη σιιτική Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στη Δαμασκό και την Τεχεράνη.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο λιβανικός στρατός δήλωσε από την πλευρά του ότι 16 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβανικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια την Τρίτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει