Συρία: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν χθες, Δευτέρα, όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε μια συνοικία στην κεντρική επαρχία της Χομς, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και 20 ακόμα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη γειτονιά Ζάχρα», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η συριακή κρατική τηλεόραση και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσαν την είδηση.

Στη συνοικία Ζάχρα κατοικούν κυρίως Αλαουίτες, μέλη της μειονότητας στην οποία ανήκει η οικογένεια του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη –αργότερα σήμερα Τρίτη-, για να συζητηθεί η νέα έκθεση σχετικά με την κατάσταση στη Συρία. Σήμερα επίσης συναντώνται οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης με βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατάφεραν να απελευθερώσουν 48 πολίτες και στελέχη του στρατού που είχαν απαχθεί στην επαρχία Ράκα από «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει