Σχέδια επί χάρτου για το καλό μας!Γιώργος Αρκουλής

Απαλλαγές (ή μειώσεις κλπ.) φόρων ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έκτισαν σπίτι από το 2014 και μετά. Κι’ αυτό, όπως ακούστηκε από χείλη τηλεοπτικού ρεπόρτερ (και δημοσιεύτηκε σε διάφορα σάϊτ) προκειμένου να αποκατασταθεί κάπως η λεγόμενη μεσαία τάξη, που πολλά είχε υποφέρει από προηγούμενη κυβέρνηση κλπ. Να πούμε ότι είναι ένα μέτρο που θα χαρακτηριστεί «καλοδεχούμενο» ή θα εκνευρίσει την πραγματική μεσαία τάξη; Διότι, διάβολε, εν μέσω κρίσης –και με την οικοδομή σχεδόν δεκαετία στο «μηδέν»-  ποιος είχε χρήμα και κατάφερε να κτίσει; Προφανώς μόνο οι ΕΧΟΝΤΕΣ, οι οποίοι δεν ανήκουν στην μεσαία τάξη, αλλά σε εκείνην που –αν εφαρμοστεί ό,τι σχεδιάζεται- θα βγουν (ως συνήθως) κερδισμένοι!!

Αλλά, κυκλοφόρησε και άλλη πληροφορία, που θέλει το υπουργείο των Οικονομικών να ετοιμάζει αύξηση τελών κυκλοφορίας στα παλαιά οχήματα, κόντρα στην απλή λογική, προκειμένου –εδώ γελάνε- να τονώσει την αγορά των καινούργιων!! Αν δεν πρόκειται για σαφέστατη κοροϊδία, τότε τι; Και μάλιστα σε μια αγορά όπου οι τιμές των καινούργιων έχουν ανοίξει φτερά εδώ και κάποιους μήνες, που οι μισθοί –και οι ανύπαρκτες οικονομίες μιας οικογένειας- δεν είναι σε θέση ν’ ακολουθήσουν. Συνεπώς, ποιοι θα ευνοηθούν πάλι; Μα οι πλούσιοι αυτής της τίμιας χώρας. Η όχι;

Με όλα αυτά, η πραγματικά αδικημένη –οικονομικά- μεσαία τάξη περιμένει στην γωνία, κάπως εκνευρισμένη από την παρατεταμένη κοροϊδία. Όπως τότε με τους συνταξιούχους που περίμεναν από την…αριστερή κυβέρνηση 13ο μισθό και τους «έκατσε» ποσό επαιτείας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 03:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει