Σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης της ΘεσσαλίαςΕυρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των δήμων, αλλά και επιστημόνων, όπου και θα συζητηθούν τα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.

Η πρόταση αυτή τέθηκε ενώπιον του συμβουλίου, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με αφορμή την επίκαιρη αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Τσιαπλές στο συμβούλιο. Ο κ. Τσιαπλές ζήτησε, μεταξύ άλλων, να υπάρξει χρηματοδότηση προς την κατεύθυνση αυτή, να ενημερωθεί το περιφερειακό συμβούλιο για τους ελέγχους που έχουν γίνει σε δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά κτήρια της Θεσσαλίας, ενώ υποστήριξε ότι χρειάζεται να υλοποιηθούν άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση των σεισμών και των συνεπειών τους.

Ο κ. Αγοραστός περιέγραψε μεταξύ άλλων όλες τις δράσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με τα ζητήματα της προστασίας από τους σεισμούς, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η διοργάνωση της συγκεκριμένης σύσκεψης ώστε κατατεθούν οι απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια κτίρια που βρίσκονται στην ευθύνη του κάθε φορέα.

Επίσης ο κ. Αγοραστός πρότεινε στη σύσκεψη, να κληθεί να συμμετέχει και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, λαμβάνοντας τον λόγο, ανέφερε ότι θα πρέπει στη Θεσσαλία να πραγματοποιηθεί έλεγχος κυρίως σε κτίρια που χτίστηκαν πριν το 1985 -όπως είπε- καθώς έχουν γίνει με βάση τον προηγούμενο αντισεισμικό κανονισμό.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, 05:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει